V letošnjem šolskem letu je bila tema novoletne tržnice »Darovi narave«. Že v poletnih mesecih smo starše in zaposlene povabili k  zbiranju in pripravljanju materiala.

Tržnica v naši enoti je potekala od 29.11.2023 do 5.12.2023. Starši so skupaj z otroki prinašali izdelke, in sicer različne sušene začimbe in zelišča, mila, svečnike iz naravnega materiala, marmelade, vložene jurčke, vlite svečke, jaslice iz arašidovih lupinic, uhane (plodovi narave), okraske  iz slanega testa, okrasno cvetje, sivko v vrečki iz blaga in  mazila za ustnice.

V vrtcu smo skupaj z otroki po skupinah pripravljali različne izdelke in voščilnice. Izdelali smo mazila za ustnice, naravna mila, zeliščne čaje, slivovo marmelado s cimetom, okvirje za sliko, naravna čistila za čiščenje vodnega kamna, začimbe, osnovo za adventni venček, šivali smo vrečke iz blaga za večkratno uporabo. Ena izmed vzgojiteljic je pripravila adventni koledar z nalogami, katerega smo staršem posredovali (tistim, ki so se vpisali) na e-mail.

Odziv staršev je bil pozitiven, tako s prinašanjem materiala, kot s samo tržnico, saj je bila lična in pregledna. S tržnico smo zbrali kar nekaj denarja, ki ga je prejel Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice. Sredstva bodo porabili za pomoč potrebnim, v prvi vrsti pri plačilu nadstandardnih dejavnosti za otroke, katerih starši jih težje plačajo. S skupnimi močmi smo v naši enoti zbrali 255, 62 evrov.

Za pomoč, podporo, izdelavo in nakup izdelkov v enoti Pod Košem se iskreno zahvaljujejo vsem sodelujočim.

Ana Lukančič in Teja Vesel